Sparetips for unge voksne

Sparetips for unge voksne
Photo by Andre Taissin / Unsplash

Når du er ung, kan det virke som en umulig oppgave å spare penger. Det er lett å se lønnsslippen din som en måte å komme seg videre fra måned til måned og ikke en måte å forberede seg på fremtiden og spare på økonomiske vanskeligheter. Men å sette bare litt penger til side hver måned kan gjøre en verden av forskjell. Disse fem pengesparetipsene for unge voksne kan hjelpe deg med å komme i gang på veien mot fremtidig økonomisk suksess.

Fem måter å spare penger på som ung voksen

Lag et budsjett.

Du har hørt det før. Å lage og holde seg til et budsjett er en av de beste måtene du kan spare penger på. Å lage et budsjett betyr ikke at du må gi opp moro resten av livet. Ved å opprette et budsjett vil du kunne se hvor pengene dine går hver måned og allokere midler til sparing, regninger og underholdning.

Ikke vent med å spare og investere.

Å spare og investere kan virke som en utfordring akkurat nå, men å sette bort bare noen få dollar i uken kan ha stor innvirkning. Bruk budsjettet ditt til å se hvor mye penger du kan sette inn på sparekontoen din hver måned.

Spar en tredjedel av inntekten.

Hvis du ikke er sikker på hvor mye du bør spare, anbefaler flere også å spare en tredjedel av inntekten din hvis du kan. Ved å spare 1 kr av hver 3 kr du tjener, gjør du det lettere for deg selv å overleve fremtidige økonomiske vanskeligheter, som permitteringer, bilreparasjoner, hjemmereparasjoner og andre overraskelsesutgifter.

Start et nødfond.

En annen god måte å spare penger på er å starte et nødfond. Investopedia anbefaler å sette noen penger inn på en høyrentesparekonto eller fond.

Betal ned gjelden din.

Selv om det å sette penger i sparing er en god måte å forberede seg på fremtiden, bør du også være bekymret for å betale ned gjelden din. Du bør være aggressiv når det gjelder å betale ned gjelden din og være forsiktig så du ikke lar kredittkortene komme ut av kontroll.

Abonner for økonomiske tips