Vi mener dette er de beste reisekortene i 2024

Vi mener dette er de beste reisekortene i 2024
Photo by Tom Barrett / Unsplash

For reisende tjener det riktige kredittkortet ikke bare poeng eller mil til fremtidige reiser, men det kan også gi en rekke fordeler som kan ta reisene dine til et nytt nivå. Enten du er en og annen reisende som ønsker å spare på din neste ferie eller en hyppig reisende som leter etter førsteklasses fordeler som loungetilgang, frafalt bagasjegebyr eller prioritert ombordstigning, er det et reisebelønningskort for deg.

Vil du lære mer? Våre toppvalg for beste reisebelønningskort kommer med registreringsbonuser, pengebesparende reise- og kjøpsbeskyttelse og mange sjanser til å tjene bonuspoeng eller miles. Og for å hjelpe deg med å velge riktig kort, viser vi deg hvordan reisekredittkort fungerer og hvordan du får mest mulig ut av reisebelønningene dine.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa

Norwegian Bank Visa er et kredittkort som gir deg mange fordeler. Det beste av alt: det koster ikke noe å ha kortet, siden det ikke er noen årsavgift.

Med Norwegian Bank Visa får du også rentefrihet inntil 45 dager, noe som kan være praktisk hvis du trenger litt ekstra tid på å betale regningene dine. Kortet gir deg også mulighet til å ha en kreditt på opptil 100 000 kroner, noe som kan være nyttig hvis du trenger litt ekstra penger til uforutsette utgifter.

I tillegg til alle disse fordelene, får du også CashPoints eller cashback på alle dine kjøp med kortet. Dette betyr at du kan spare penger på å handle med Norwegian Bank Visa. Alt i alt er dette et kredittkort som gir deg mange fordeler uten at det koster deg noe.

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et kredittkort som gir deg mange fordeler uten å koste deg noe. Dette kortet har ingen årsavgift, noe som gjør det til et godt valg for deg som vil ha et kredittkort uten at det koster deg noe.

Med TF Bank Mastercard får du også inntil 43 dagers rentefri kreditt, noe som kan være nyttig hvis du trenger litt ekstra tid på å betale regningene dine. Kortet har også en kredittgrense på opptil 150 000 kroner, noe som kan være nyttig hvis du trenger litt ekstra penger til uforutsette utgifter.

I tillegg til alle disse fordelene, får du også opptil 30% rabatt hos over 240 samarbeidspartnere med fordelsprogrammet Dealpass. Dette kan være en god måte å spare penger på ved å handle med kortet ditt.

TF Bank Mastercard gir deg også en reiseforsikring når du betaler minst 50% av transportkostnadene med kortet. Dette kan være en god måte å beskytte deg mot uforutsette utgifter når du reiser. Kortet gir deg også gebyrfrie uttak og varekjøp i hele verden, noe som kan være praktisk hvis du reiser mye. Til slutt gir kortet deg også forsikring mot ID tyveri, noe som kan være en god måte å beskytte deg mot denne type kriminalitet. Alt i alt er TF Bank Mastercard et kredittkort som gir deg mange fordeler uten at det koster deg noe.

Re:member Black

Re:member Black

Re:member Black er et kredittkort som gir deg mange fordeler. Det beste av alt: det koster ikke noe å ha kortet, siden det ikke er noen årsavgift.

Med Re:member Black får du også opptil 150 000 kroner i kreditt, noe som kan være nyttig hvis du trenger litt ekstra penger til uforutsette utgifter. Kortet gir deg også mulighet til å ha en rentefri kreditt på opptil 45 dager, noe som kan være praktisk hvis du trenger litt ekstra tid på å betale regningene dine.

Re:member Black gir deg også mulighet til å gjøre kontaktløse betalinger med Apple Pay. Dette kan være en enkel og praktisk måte å betale på, og du slipper å bære med deg massevis av kontanter eller andre betalingskort.

I tillegg til alt dette får du også opptil 20% reward-rabatt i over 200 nettbutikker når du handler med kortet ditt. Dette kan være en god måte å spare penger på ved å handle med Re:member Black. Alt i alt er dette et kredittkort som gir deg mange fordeler uten at det koster deg noe.

Fordeler og ulemper med reisekredittkort

Selv om reisefordelene og belønningstilbudene til reisekredittkort er fristende, er det viktig å veie fordeler og ulemper med hvert kort for å finne ut om det passer for reise- og forbruksvanene dine.

Fordeler

  1. Kontrollerte utgifter: Et kredittkort gir deg mulighet til å holde bedre kontroll på utgiftene dine mens du reiser, siden du kan se alle kjøpene dine samlet på en månedlig regning. Dette kan være en god måte å holde oversikt over hvor mye penger du har brukt, slik at du kan planlegge reisen din bedre.
  2. Rask vei til elitestatus. Belønningsprogrammer kan ha en elitestatus som tilbyr maksimale programfordeler, men det tar ofte lang tid å oppnå. Noen reisebelønningskort bidrar til å redusere elitekvalifiseringsperioden for flyselskaper, hoteller og leiebiler, noe som betyr at du kan begynne å tjene elitestatusfordeler tidligere.
  3. Sjenerøse fordeler. De beste reisekortene kommer ofte med tilleggsfordeler som forbedrer din generelle reiseopplevelse og gjør den enda mer givende. Fordeler som romoppgraderinger, gratis netter, kontoutdrag og loungetilgang er alle eksempler på givende fordeler som gir verdi samtidig som du forbedrer reisen din.
  4. Reis for mindre penger. Reisekredittkort tilbyr en rekke pengebesparende fordeler for kortholdere, for eksempel høye reisebelønningssatser, registreringsbonuser og reisekreditter. Fordeler som disse og andre bidrar til å redusere de totale reisekostnadene.
  5. Sikkerhet: Et kredittkort kan være en sikrere måte å betale på enn å bære med seg kontanter, spesielt hvis du reiser til steder med høy risiko for kriminalitet. Hvis kortet ditt blir stjålet eller tapt, kan du også få erstattet pengene dine gjennom kortet ditt.
  6. Reiseforsikring: Mange kredittkort gir deg en reiseforsikring når du betaler en del av reisekostnadene med kortet ditt. Dette kan være en god måte å beskytte deg mot uforutsette utgifter når du reiser.

Ulemper

Det kan være noen ulemper med å ha et kredittkort til reise, avhengig av hvordan du bruker kortet ditt. Noen av de vanligste ulempene er:

  1. Rentekostnader: Hvis du ikke betaler ned hele kredittgjelden din hver måned, kan du ende opp med å betale mye i rentekostnader over tid. Dette kan være spesielt problematisk hvis du bruker kortet ditt mye når du reiser, siden du da kan ende opp med å ha en høyere kredittgjeld enn du ellers ville hatt.
  2. Kostnader for uttak av kontanter: Mange kredittkort kommer med en avgift for å ta ut kontanter i minibanker. Hvis du trenger å ta ut kontanter mens du reiser, kan dette derfor bli dyrt.
  3. Gebyrer for overføring av valuta: Hvis du bruker kredittkortet ditt til å betale for ting i en annen valuta enn norske kroner, kan det være gebyrer knyttet til valutakonverteringen. Disse gebyrene kan være høye, så det kan være lurt å sjekke dette før du reiser.
  4. Begrensninger på hvor kortet kan brukes: Noen kredittkort kan være begrenset til å kunne brukes i visse land, så det kan være lurt å sjekke dette før du reiser.

Alt i alt kan det være lurt å være klar over disse ulempene når du vurderer om et kredittkort er det riktige valget for deg når du reiser.

Abonner for økonomiske tips