De beste kredittkortene i 2022

La oss hjelpe deg med å finne det beste kredittkortet for din økonomiske situasjon og livsstil!

De beste kredittkortene i 2022
Photo by Stephen Phillips - Hostreviews.co.uk / Unsplash

Re:member Black

Eff. rente: 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kost: 4349. Tot. 39349

Fordeler Ulemper
5% cashback i 100 dager Høy rente
Kredittgrense på 150 000 kr
Reise- og avbestillingsforsikring
Unik dagligvareforsikring
Inntil 25% Cashback
opptil 20% rabatt i utvalgte butikker

Med dette kortet får du rabatter i over 200 nettbutikker! disse rabattene kan være opptil 20%. Videre får du cashback i 100 dager, hvor du kan spare inntil 2000 kr. Det er ingen årsavgift og du kan betale kontaktløst med Apple Pay.


TF Bank Mastercard

Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 21,15 %, eff. rente 23,33 %, kost. 2 955 totalt kr. 27 955.

Fordeler Ulemper
Opptil 30 % rabatt hos 240 butikker.
Gebyrfrie uttak i hele verden.
150 000 kr kredittgrense
Reiseforsikring

Resurs har nylig gjort en dramatisk entré med flotte kort som er i ferd med å bli den nye favorittungen. Resurs Gold er et sikkert og rimelig kredittkort som gir deg og din familie gratis reiseforsikring. Du betaler som du ønsker og mottar alltid fakturaen måneden etter kjøpet og kan da velge mellom å betale hele beløpet umiddelbart eller dele det over lengre tid. Den støtter også Apple Pay og Google Pay.


Bank Norwegian Visa

Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kost. 1.764. Tot. 16.764.

Fordeler Ulemper
Kredittgrense på 100 000 kr Cashpoints må brukes på Norwegian
Cashpoints på alle kjøp
Reise- og avbestillingsforsikring
Rabatt på flyreiser hos Norwegian
45 dager rentefri kreditt

Dette kortet koster ved bruk til vanlige varekjøp. I utlandet tar det heller ikke gebyrer ved uttak i minibank. Dersom du bruker kortet i utlandet i en annen valuta koster det 1,75% i vekslingskurs.

Hvis du flyr Norwegian Air ofte, er dette gode nyheter. Norwegian er i mange tilfeller det billigste alternativet på mange ruter, så hvis du finner deg selv ofte i Norwegian, kan du få cashback på billetten din. Cashback er 4 % hvis du kjøper de laveste billettene, og 10 % hvis du kjøper de mest fleksible billettene.


Komplett Bank Mastercard

Eff. rente *24,2% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,- Kostnad 1.836,-

Fordeler Ulemper
1% bonus på alle kjøp Bonusgrense på 2000 kr
2% bonus hos Komplett og Blush
100 000 kr kredittgrense
Reise, kjøps og avbestillingsforsikring
Gebyrfritt

Dette kortet er en superny spiller i spillet, og Komplett Bank har trappet opp den siste tiden med kule produkter og tilbud, spesielt på kredittkortfronten. Det er kanskje ikke det beste alternativet for å reise, men det er et flott dag-til-dag-kort med penger tilbake på alle kjøp. Bonussystemet er veldig enkelt, når du når 500 poeng, kan du få 500 NOK avslag på regningen! Lett.


Fordeler med med kredittkort

Det er flere grunner til at det er gunstig å få kredittkort.

Unngå gebyrer

Med riktig kredittkort slipper du gebyrer som valutapåslag og uttaksgebyrer.

Fleksibel betaling

Benytt deg av rentefrie dager og rentefrie avdrag med riktig kredittkort. Da kan du betale for kjøpene dine til en pris som passer deg.

Forsikring

Mange kredittkort tilbyr ulike forsikringer når kortet brukes til kjøp. Disse forsikringene kommer uten ekstra kostnad og beskytter deg på reisen og i hverdagen.

Fordeler

Kredittkort kan tilby alt fra bonuser og cashback til concierge-service og loungetilgang.

Buffer

Kredittkort kan brukes som en økonomisk buffer. En god måte å sikre at du kan betale ved uforutsette hendelser, for eksempel hvis hvitevarer går i stykker hjemme.

Sikkerhet

Du risikerer aldri å tape pengene dine ved svindel.

Kontroll over økonomi

Ettersom alle transaksjoner samles på en felles faktura, får du oversikt over økonomien din.


Typer kredittkort som er tilgjengelige i Norge


Ulike typer kredittkort er tilgjengelige i Norge, lagd for ulike behov.

-Cash back-kort: Disse kredittkortene tilbyr cashback på kjøp, vanligvis mellom 0,25 % og 0,50 %.

-Belønningskort: Disse kredittkortene tilbyr belønningspoeng for kjøpene dine, som kan løses inn mot reise, varer eller cashback.

-Saldooverføringskort: Disse kredittkortene tilbyr en introduksjonsrente på 0 % på saldooverføringer, som kan hjelpe deg med å spare penger på rentekostnader.

– "Business"-kort: Disse kredittkortene er laget for forretningsutgifter og tilbyr vanligvis belønningspoeng eller kontanter tilbake på kjøpene dine.

-Studentkort: Disse kredittkortene er laget for studenter og tilbyr ofte spesielle rabatter og belønningsprogrammer.

-Kredittkort med bankkonto: Kredittkort med bankkonto gir mange fordeler, som kredittbeskyttelse, nettbank og mer.

-Forhåndsbetalte kort: Forhåndsbetalte kredittkort er et godt alternativ hvis du ikke har en kreditthistorikk, da de lar deg laste inn penger på kortet og bruke det som et debetkort.


5 grunner til at du trenger et kredittkort i Norge

 1. Innskudd og store betalinger
  Når du leier en bil, i Norge eller i utlandet, vil leiebilselskaper be deg om å legge igjen et depositum for å dekke potensielle skader. Du vil ikke kunne legge igjen et slikt depositum med debet- eller girokort. Uventede store utbetalinger, spesielt i utlandet, for medisinsk behandling etter en ulykke krever ofte et kredittkort med større kredittgrense.
 2. Internasjonale betalinger
  Enten du er på forretningsreise eller ferie, vil det tyske girokortet ditt være ekstremt dyrt å betale for ting i utlandet eller ikke engang akseptert. Kredittkort er allment akseptert i utlandet. Vi anbefaler faktisk på det sterkeste å reise med minst to forskjellige kredittkort, da det ene lett kan bli tapt, stjålet eller spist av en minibank uten grunn (jepp, vi snakker av erfaring 🙈).
 3. Pengeuttak i utlandet
  Det er alltid lurt å ha med seg minst litt kontanter når du reiser til utlandet. Med et kredittkort kan du ta ut penger i en hvilken som helst minibank over hele verden, ofte gratis.
 4. Online betalinger
  For mange nettkjøp er kredittkort fortsatt den eneste mulige betalingsmåten.
 5. Forbrukerbeskyttelse
  Skulle du oppdage en uredelig belastning på kredittkortet ditt eller ved et uhell har betalt det dobbelte eller falske beløpet, kan du be kredittkortselskapet om å tilbakekalle betalingen i opptil åtte uker. Dette er en av de største grunnene til at et kredittkort er en relativt sikker betalingsmetode.

Er kredittkort gratis?

Mange banker hevder at kredittkortet deres er gratis, men du bør først sjekke det som står med liten skrift før du bestiller et. Noen ganger kan det hende at det ikke er noe årlig kredittkortgebyr, men i stedet vil banken kreve gebyrer for kontantuttak eller for bruk av kortet i utlandet eller ved betaling i utenlandsk valuta.

Generelt er dette de potensielle gebyrene du bør sammenligne og se etter (de tyske termene i parentes):

 • Årlig kredittkortgebyr.
 • Gebyrer for bruk i andre land.
 • Gebyrer for utenlandsk valuta.
 • Gebyr for kontantuttak (i ​​eller utenfor Norge).
 • Gebyr for et ekstra kort eller en erstatning når du mistet kortet ditt.
 • Rente for ikke å betale regningen i tide.
 • I tillegg tilbyr mange banker ekstra tjenester spesielt for kredittkortet ditt, for eksempel reiseforsikring, ulykkesforsikring, bagasjeforsikring eller betalingsbeskyttelsesforsikring. Ofte er disse forsikringene dyrere enn om du fikk dem separat, så vær så snill å sammenligne priser før du bestiller ekstra forsikringsalternativer. Generelt er en betalingsbeskyttelsesforsikring ikke prisverdig.

Hva bør du se etter når du velger kredittkort?

Essensen av et kredittkort er å gjøre livet enklere for deg ved å tilføre mer verdi. Så blant tingene du bør vurdere når du søker om et kredittkort er:

Gebyrer
Det er mange gebyrer knyttet til kredittkort, en av dem er den årlige avgiften som vil bli belastet bare for å ha kortet. Noen kort belaster en høy sum årlig så du kan unngå denne avgiften ved å søke om et kort uten årsavgift, eller i det minste ett med lavere kostnader.

Du må også betale et forsinkelsesgebyr hvis du er forsinket med å betale kredittkortregningen. Førstegangsstraffen kan være lav, men påfølgende brudd kan gå kan bli dyrere. Du kan imidlertid sikre at dette ikke skjer ved i det minste å betale minimumsbeløpet og sette opp autobetaling.

Hver gang du handler over hele verden, påløper du et utenlandsk transaksjonsgebyr, og dette er vanligvis i gjennomsnitt 3 % per transaksjon. Hvis transaksjoner over hele verden er uunngåelig, gå for et kort uten utenlandske transaksjonsgebyr. Andre gebyrer inkluderer kontantforskuddsgebyrer, saldooverføringer, over-the-limit og returnerte betalingsgebyrer. Hvis du ikke er forsiktig, vil slike gebyrer øke og kan gjøre det dyrt å være kortinnehaver.

Renter
I motsetning til når du velger en investeringsplan og du går for en med høye renter, er kredittkort det motsatte. Banker låner deg penger, og du må betale til en rente, så i dette tilfellet bør du velge en med lave priser. Husk at renteforbindelser daglig på utestående basis.

Renter vil bli beregnet og lagt til det du skylder på slutten av hver dag. Det gjelder når du ruller over det utestående beløpet til neste faktureringssyklus, så du bør alltid betale regningen når den forfaller. Merk at selv om du betaler minimumsbeløpet, vil den gjenværende saldoen fortsatt tiltrekke seg renter.

Bonuser/belønninger
En av de beste måtene å få mest mulig ut av kredittkortet ditt er å benytte seg av bonus- og belønningsprogrammet det tilbyr. Noen kredittkort tilbyr kundene cashback-belønninger slik at når du foretar et kjøp, tjener du poeng eller penger som du kan bruke til å gjøre flere kjøp.

Kredittkortgrensen
Det kan være fristende å ha et kredittkort som gir deg en grense på 50 000 kroner, men inntekten din er mye lavere. Heldigvis har bankene alltid sin måte å forutsi din evne til å tilbakebetale kreditten ved å se på kreditthistorikken din, inntekten din og grenser på andre kort. Likevel, selv om du kanskje har et kredittkort med høy grense, betyr det ikke at du må nå det.

Vanlige spørsmål og svar om kredittkort

Kan man søke om flere kredittkort?
Ja, det er vanlig å ha ulike kredittkort som passer til ulike anledninger. Hos oss kan du søke om og motta flere kredittkorttilbud og velge mellom flere kredittkort.

Abonner for økonomiske tips