De beste bensinkortene i 2022

Hvis du bruker mye av dagen på veien, kan du spare penger ved pumpen med et bensinkort.

De beste bensinkortene i 2022
Photo by Kristers Kairis / Unsplash

1) Santander Flexi Visa

Vår favoritt

Flexi Visa er et av markedets beste bensinkort. Her får du 4%  av klær og sko, elektronikk, sportsutstyr eller drivstoff. Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilken kategori du ønsker å få 4% av i nettbanken, og du kan gjøre det en gang per måned. Dette kortet funker hos alle bensinstasjoner.

Hvordan vi valgte disse kortene

Vi identifiserte de beste bensinkortene ved å skille ut de høyeste tilgjengelige belønningsprisene som tilbys hver gang du besøker pumpen. Så snart vi hadde bestemt oss for en kjerneliste over kort, vurderte vi hva slags mennesker som ville ha mest nytte av hvert kort for å slå seg ned på våre unike kategorier.

Hvordan fungerer gasskredittkort?

Det er to typer kredittkort som kan betraktes som bensinkort. Den ene typen er utstedt av bensinstasjoner, og den andre er et mer generelt belønningskort som tilbyr bonusbelønninger for bensinkjøp.

Begge typer gir deg belønninger når du bruker kortet ved pumpen, men det kan ha betydning hvilket kort du bruker og hvor.

På den annen side kan mange av de tradisjonelle belønningskredittkortene som inkluderer gass som en av bonuskategoriene tjene penger tilbake eller belønninger som en prosentandel av hele prisen du betaler for gass. Disse mer generelle kredittkortene kan også tilby cashback eller belønninger i andre kategorier enn gass.

Hver kortutsteder har sine egne regler for bensinbelønninger, så vær oppmerksom på det som står med liten skrift.

Er et gasskredittkort verdt det?

Hvorvidt et bensinkort er verdt det, avhenger av hvor mye du bruker på bensin. Taxi-sjåfører vil kanskje vurdere et gasskredittkort - men selv om du bare har en lang reisevei, kan det være verdt det for deg.

Tenk på livsstilen din og hva som gir mest mening for deg – kjører du massevis og besøker de samme bensinstasjonene om og om igjen? Hvis du ikke bruker mye på bensin, eller hvis bensinkort du vurderer ikke gir deg belønninger for de spesifikke bensinstasjonene du vanligvis besøker, er det verdt å vurdere hvor du allerede bruker penger. Kanskje du bruker mye på restauranter, og i så fall ville et belønningskort være mer fornuftig.

Abonner for økonomiske tips